7.03.2024

Yatırım Ofisi Başkanı 4. Revo Building Bridges Etkinliği’nde Konuştu

​​Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, Revo Capital tarafından İstanbul'da düzenlenen 4. Revo Building Bridges Etkinliği'nde, Revo Capital Kurucu Ortağı Cenk Bayrakdar ile soru-cevap oturumuna katıldı. Girişimcilik ekosistemindeki bağlantıları ve inovasyonu güçlendirmeyi amaçlayan etkinlikte, kurumsal stratejilerden yapay zekaya, finans teknolojilerinden enerjide sürdürülebilirliğe kadar pek çok konu tartışıldı.

Dağlıoğlu oturumda, Türkiye'nin uluslararası doğrudan yatırım ortamıyla ve küresel pazar payını artırmaya yönelik stratejilerle ilgili soruları yanıtladı. Türkiye'nin uluslararası doğrudan yatırım çekme performansını değerlendiren Dağlıoğlu, Türkiye'nin özellikle Covid sonrası dönemdeki dayanıklılığına dikkat çekerek, “2023'te 10,6 milyar ABD doları tutarında UDY çektik. Küresel UDY pazar payımız yüzde 1 civarında ve bunu yüzde 1,5'a çıkarmak için çalışıyoruz." açıklamalarında bulundu.

Dağlıoğlu, Türkiye'nin girişim şirketleri ekosistemiyle ilgili olarak, girişim şirketleri açısından küresel görünürlüğün önemine ve Revo Building Bridges gibi prestijli etkinliklerin pazar erişimini ve yatırımcı bağlantılarını kolaylaştırmadaki rolüne vurgu yaptı. Türkiye'nin yatırım ortamının rekabetçiliğini artırmaya, küresel değer zincirlerine entegre olmaya, dijital ve yeşil dönüşümlere ve nitelikli insan kaynağı geliştirmeye odaklanan yeni uluslararası doğrudan yatırım stratejisini açıkladı.

Dağlıoğlu ayrıca, Yatırım Ofisi'nin uluslararası şirketlere verdiği desteğin altını çizerek, “Türkiye, olgun bir girişimcilik ekosistemi ve ilgili tüm paydaşlar tarafından desteklenen, küresel bir merkez olma statüsünü güçlendirecek bir konumda. Invest in Türkiye ekibi olarak, risk sermayesi, yatırımcılar ve girişim şirketleri de dahil olmak üzere bu girişimcilik ekosistemindeki tüm paydaşları desteklemeye kararlıyız." dedi.

Türkiye, Doğu Avrupa ve Baltık ülkelerindeki yenilikçi B2B veya B2C girişim şirketlerine yatırıma yönelik önemli miktarda fon toplayan Revo Capital, Türkiye'nin en büyük risk sermayesi (VC) şirketi konumuna sahip. Girişimcileri desteklemeye ve inovasyonu teşvik etmeye odaklanan Revo Capital, bölgedeki girişim şirketleri ekosisteminin büyümesine ve başarısına katkıda bulunmayı hedefliyor.
" src=
Türkiye; girişimcilik; yatırım; UDY; Startup